29 Haziran 2017

Levent Vadisi Kanyonu Seyir Terası Malatya


Merhabalar :)
Toprak Gezisini tamamlayan Bayhanlar dönüş yolunda tefekkür sebebi bir doğa harikası ile karşılaştılar. Malatya, Akçadağ'da Levent Kanyonunu ve üzerine yapılan seyir terasını görmelisiniz. 
Öncelikle yollara yeterince levha koymayan yetkililere teessüf etmek istiyorum. Çünkü dönüş yolunda resmen vadiden çıkamadık. Kanyonun içinde labirente düşmüş denekler gibiydik. Şarjımızın bitmesi ile trajedi katmerlendi ve Malatya yolunu diğer şoförlere sorarak bulduk. Darende'ye 40km kalmıştı, arkamızdan gelenler bile acıdı bize :(

Trajedimizi anlattıktan sonra seyir terasına dönebiliriz :)
Aşağıdaki fotoğrafı, Levent kanyonunun ve seyir terasının yüksekliği anlaşılsın diye çektim!



Aşağıdaki panoramik fotoğraflar ise vadi yolunda çekilmiş harikulade manzaralardır. İnsan soyu doğa karşısında ne kadar küçük ve çaresiz! Hele kaybolup da vadiye akşam karanlığı çöktüğünde kalp atışlarımızın hızı değişti diyebilirim. Allah bir daha yaşatmasın, amin :)

 


Güneş fark ettiğiniz üzere maalesef arkamızda değil tam karşımızda :( Vaktimizde olmadığı için riske girerek fotoğrafları bu şekilde çektik. Birleştirince yine oldu sayılır. Şunu hatırlatmak isterim bu kareler sadece vadinin bir kısmına aittir. Büyüklüğünü varın siz tahmin edin!


Gelelim seyir terasına...


240metre yükseklik, cam askılı balkon, 65 milyonluk bir geçmiş ve 28kmlik bir alan..
Şahsen biz kaybolduğumuz için tüm kanyonu araba ile gezdik. Hatta bir ara seyir terasını bulamadık ve yolda bir çocuğa adres sorduk. Sağ olsun tarif etti bize :) 
Netteki yorumlarda yükseklik korkunuz varsa gitmeyin filan demişler. Bence yükseklik korkunuz varsa da gidin bir bakın. Oraya gidince yalnız olmadığınızı anlayacaksınız. Cam bölüme basmak yerine bağlantı yerlerindeki demirlerden yürüyerek ilerledim. Hatta aşağıdaki fotoğrafta da cama oturmak yerine bağlantı demirlerine oturdum :)


Son olarak seyir terasına giriş ücretsizdi.  
Güzel bir sürpriz oldu bizim için, sizlerde yakınsanız gidiniz, görünüz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder