30 Mart 2020

Bitlis'te Gezilecek Yerler


Bitlis'te hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada görebilirsiniz. Selahaddin Eyyübi Saat Kulesi, Ahlat Selçuklu Türk Mezarlığı, Nemrut Krater Gölü gibi yerler sayılabilir.

Bitlis - Saat Kulesi
Selahaddin Eyyubi Saat Kulesi 2018 yılında inşa edilmiş ve açılmış.



Ahlat Selçuklu Türk Mezarlığı 

Bitlis’in, Ahlat ilçesindeki 210 dönümlük bir alanda bulunan Büyük Selçuklu Mezarlığı 639 yılında Ahlat'ın Selçuklular tarafından fethedilmesi ile birlikte oluştu. İki kısımdan meydana gelen tarihî mezarlıkta çoğu şehit olmak üzere 60 bine yakın insanın yattığı söyleniyor. Binlerce heybetli mezarlarla dolu olan mezarlıktaki her biri 3-4 metre olan bu muhteşem mezar abideleri, tek parça taşın ince ince işlenmesi ile yapılmıştır.



Ahlat Selçuklu Türk Mezarlığı




Bitlis - Tatvan - Nemrut Krater Gölü
Makedonya İmparatoru Büyük İskender'in doğu seferinde keşfettiği ve tarih kitaplarında, ''Büyük İskender'in Cenneti'' olarak bahsedilen Nemrut Krater Gölü, sıcak ve soğuk su gölleri, buhar bacaları ve buz mağarasıyla ziyaretçilerine çok sayıda farklılığı bir arada sunuyor. Kışın kayak sporunun yapıldığı Nemrut Dağı, yaz mevsiminde de onlarca kuş türüne ve endemik bitkilere ev sahipliği yapıyor.





Ahlat Bastonları 
Ahlat, ürettikleri bastonları ile de meşhurmuş.

Manda Dondurması 

Grand Yüksel Otel Güroymak - Bitlis




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder