08 Ocak 2014

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek

 İstanbul'un en güzel manzaralarından birini keşfedeceğiniz Zeyrek mevkiindeyiz. İstanbul'un yedi tepesinden biri olan Fatih ilçemizin güzide yerlerinden biridir. Adını Zeyrek Camii'sinden almıştır. Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi, İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dini yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir. Zeyrek, tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile görülmesi gereken İstanbul semtlerindendir. Aşağıdaki fotoğraf Zeyrek'ten çekilmiş panaromik İstanbul manzarasıdır.


İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek


Zeyrek Yokuşu'nun oralarda Mehmet Emin Tokadi Hazretleri'nin türbesine denk geldik. Nette araştırınca aşağıdaki duasına denk geldim. Allah rahmet eylesin. İnşaallah dua bize de nasip olmuştur. Çok Amin.
Hocası kendisinden son bir arzusunun olup olmadığını sormuştur. Mehmet Emin Tokadi Hz. ise o güzel kalbiyle hocasından şöyle dua istemiştir: “Benim vefatımdan sonra kabrime gelip bir Fatiha okuyanın vücudu cehennem ateşinde yanmasın inşallah!” Bu dua isteği karşısında hocası kendisine şöyle söyler: “Vasiyet etki vefatından sonra kabrini kolay bulunacak bir yere yapmasınlar. Virane zor bir yere defnetsinler. Ancak nasibi olanlar gelip senin kabrini bulsun, dua etsinler.”

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek
Mehmet Emin Tokadi Türbesi
Zeyrek Sokakları, yaşanmışlık hissi veren kadim semtlerden biridir.
İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrekİstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek


Zeyrek'e Nasıl gidilir?

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Zeyrek



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder