30 Temmuz 2018

Türkiye Şehirleri: Uşak

Uşak Atapark Atakule Ulubey Kanyon Cam Teras

Uşak, İstanbul'a dönerken yol üstündeydi. Uğramadan dönmeyelim dedik. Şahsen Uşak merkez düşündüğümden çok daha büyük ve düzenliydi. Maalesef müze gezecek vaktimiz yoktu. Atakule tadilattaydı, Atapark'ı gezdik bizde :)

Uşak'ta araç trafiğine kapalı yolun sonunda enteresan bir sürpriz bekliyordu bizi. Korunmuş tarihi binalar, camiler... Nostaljik bir havası vardı. Belkide modern binalardan çok eski yapılarla karşılaşmak bu etkiyi oluşturmuş olabilir.






Uşak gezimize başlarken, otobüsteki hosta sordum -Uşaklıymış çünkü- nerelere gidebiliriz diye? O da şiveli bir şekilde Uşak'ta gezilecek yer yok dedi gülerek. -Biz ısrar edince Atapark ve Atakule'den bahsetti.- Bu cevaba hiç şaşırmadım, çünkü hangi şehirde bu soruyu sorsam orada yaşayanlar bu cevabı veriyorlar. Yani bizler yaşadığımız yeri maalesef bilmiyoruz. İstanbul'daki de aynı, Antep'teki de aynı Bodrum'daki de... Neyse biz de googleye sorduk ve sıkı durun Uşak'ta dev bir Kanyon varmış! Ulubey Kanyonu! Hemen nasıl gidilir sorduk, sağ olsunlar yardımcı oldular ve mutlu son Kanyon'dayız:)


Kanyon olurda Cam Teras olmaz mı? Var tabii :)) İnsanlar çığlık çığlığa cam terasa doğru yürüyorlar. Malumunuz ben Malatya'daki Levent Kanyonu'ndan deneyimliyim. İçimde kelebekler uçsa da gerekeni yaptım evelallah. Harikuleda bir manzarası var. 2 ya da 3tl verdik teras için.
Bu manzaraya çok güzel de bir kafe yapılmış ama fiyatlar uçuk! Biz buraya kadar geldik bir kahvelerini içek dedik ama fiyatların abartılı olması yanlış! 
Leblebili kurabiyeleri güzeldi, leblebi helvası da fena sayılmazdı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder