02 Ağustos 2019

Saroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

Saroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

İstanbul'da yaşayanların Ege Denizine ulaşabileceği en kısa yol olan Saroz Körfezinden bahsetmek istiyoruz. Tekirdağ ilinin Keşan ilçesi sınırlarında yer alan Saroz Körfezi, harika doğası ve muhteşem deniz suyuyla sizleri bekliyor. Saroz Körfezinde Erikli Köyü, Yayla Köyü ve Yunanistan sınırımız olan Enez Köyünde Egenin serin sularında yüzebilirsiniz.


Saroz Körfezinde Denize Girilecek KöylerSaroz Körfezinde Denize Girilecek KöylerSaroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

Erikli Köyü
Erikli'de otel, pansiyon, kamp alanları gibi kalma yerleri mevcut. Hatta yazlıklar günlük olarak bile kiralanabilir. Saroz Körfezinde yer alması sebebiyle suyu berrak ve temiz. Balıkların yüzdüğünü izleyebilirsiniz. Ve en önemlisi kuzey rüzgarları sayesinde su ağustos ayında bile soğuk. 

  Saroz Körfezinde Denize Girilecek KöylerSaroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

Yayla Köyü
Yayla Köyü'de Erikli gibi... Fakat su da yosun çok fazla var. Erikli kadar popüler değil ama keşfedilmeye başlanmış. Otel yok ama pansiyon vardı. yazlıklar burada da günlük olarak kiralanmaya başlamış. Erikliye göre daha boş ve sakindi.

Saroz Körfezinde Denize Girilecek KöylerSaroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

Saroz Körfezinde Denize Girilecek Köyler

Resmi ve Dini bayramlarda boş yer bulmak mümkün değil. Erikli'de bulamayınca Yayla Köyü keşfettik :) Sahibinden.com'da kiralık yerlere ulaşabilirsiniz.

Ve son olarak, yol boyunca sizi ayakta karşılayan uçsuz bucaksız ayçiçeği tarlaları sizi bekliyor.
Günebakan çiçekleriyle bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder