27 Temmuz 2013

İzmir - Selçuk - Efes - Şirince Gezi Yolum :)

İzmir - Selçuk - Efes - Şirince Gezi Yolum

5. Gün İzmir otogarındaydık. Bize kumru diye bir şey kakaladılar da kahvaltımızı yaptık! Büyük şehir otogarından belli olur bence. İzmir'in büyüklüğüne yakışmayan bir yapı ya da İzmir benim düşündüğüm kadar büyük değil!!!

Selçuk:)
Denizini görmek kısmet olmadı ama ilçe çok güzel. Düzenli, sakin, sessiz... Tarihle iç içe...

Efes:)



Selçuk otogarından bindik Efes arabalarına ver elini Efes... Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Kime desek Efes'i de görmek istiyoruz. Tepkiler: görün tabiki ama orda da bir şey yok şeklindeydi. Efes'e gidince büyüklüğü karşısında şok olduk. Sabah 08 00 de giriş yaptık, 15 00 de çıktık. Her dilden, renkten insan vardı. Şu tespit yapılırsa yanlış olmaz: Antik Efes, kendi zamanında bile bu kadar insana ev sahipliği yapmamıştır. Kısacası diğer insanların laflarına bakmayın. Görmek istiyorsanız gidin ve görün!
Bu arada Efes gibi kocaman bir şehrin, tarih kitaplarında, sadece kütüphanesinin fotoğrafı paylaşılıyormuş onu anladım. Dev antik tiyatroları (girişte ve çıkışta), kütüphanesi, Hamamı, Devlet İdare Merkezi, Pazar alanı,Tuvaletleri, Brujuva evleri... Sizin anlayacağınız bir şehirde ne olması gerekiyorsa onların hepsi var ve günümüze kalmış!




Efes Antik Kent İzmir
Efes Antik Kent 2013 



















Kıyametin kopmayacağı köy: Şirince Köyü:)

Öğle yemeği için Şirince'ye geçtik. Serpme köy kahvaltısı ile önce gözlerimizi sonra da karnımızı doyurduk. Kıyametin kopmayacağı nadide yerlerden biriydi biliyorsunuz. Bize servis yapan kızçeye sordum. Kıyametten kaçmak için gelen çok muydu diye. Kızçem yok abla dedi, biz de hayal kırıklığına uğradık. Bir gazeteciler vardı bir de biz. Başka da gelen olmadı dedi.

Sosyal medyada abartıldığı gibi inanan kimse yokmuş, yerinden ve ilk ağızdan öğrenmiş olduk! Oysa ne tantana yapılmıştı twitırda:))))

İzmir - Şirince
İzmir - Şirince Köyü

Siz de deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yorumlarınızı bekliyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder