30 Temmuz 2013

Çeşme, Ilıca, Alaçatı, Ildırı Gezi Yolum :)

6. ve 7. Günler:  Çeşme, Ilıca, Alaçatı, Ildırı..


Kuşadası :)


Kuşadası

Aynı Marmaris gibi kocaman bir yerleşim merkezi. Lüks oteller filan.. Informationdaki görevlilere sorduk burada mı kalalım yoksa Çeşmeye mi geçelim? Deniz, kum istiyorsanız Çeşme daha iyi gibi dediler. Biz de aynen İzmir otogarına geri döndük!!!









Çeşme:)


Çeşme Haritası
Çeşme'de Gezilecek Yerler
1- Çeşme Kalesi
2- Kilise
3- Çeşmeler
4- Alaçatı
5- Ildırı

Denize girip dinlediğimiz yer diyebilirim. Çeşme merkezde denize girilebilecek bir yer var. Daha uzun süreli denize girmek istiyorsanız Ilıca'ya gitmelisiniz!
Çeşme Kalesi ve Müzesi mutlaka gezilmeli! Müzekart geçiyor:) Kaleden manzara bir harika, Çeşme ayaklarınızın altında.
Kilisenin zaten önünden mutlaka geçiyorsunuz. Çeşmeler her yerde.


Çeşme Kalesi
Çeşme Kalesi 2013

Alaçatı:)

Alaçatı Yel Değirmenleri
1870 yılında yöreye ait malzemeyle yapılan evleri ile meşhur. Beton bloklar 10 cm eninde var. Özelliği ise dışarı sıcaksa içeri soğuk, dışarı soğuksa içeri sıcak tutması. Minibüs şöfürü doğma büyüme Alaçatılı olduğunu söyledi. Yıllardır burada yaşıyorum ünlüler bizim göremediğimiz bir şeyi gördüler ve o zamandan beri buradan ayrılmıyorlar. Önce tatile geldiler sonra da mülk edinmeye başladılar. Şimdi de kendileri ev inşaa ettiriyorlar. Ama bizim eski evlerin tadını vermiyormuş öyle diyorlar dedi. İki taraflı denize kıyısı olan güzel bir belde. Sizi beldenin girişindeki yel değirmenleri karşılıyor. Alaçatı daha pahalıymış Çeşme'ye göre.




Ildırı :)

Ildırı Antik Kenti

Infotmationa döneceğimiz gün gitmemiz büyük şansızlık! Ildırı için görevli arkadaş görmeden gitmeyin dedi. İyi ki de demiş, müthiş güzel bir yer. Hem tarih, hem deniz, hem de kumsal... Her şey var anlayacağınız. Bir de diğer yerler gibi henüz keşfedilmemiş. Sessiz, sakin, huzurlu...


Çeşme Ildırı İzmir





                   Videosu için tıklayınız... 



Not: Fatmagül'ün Suç'u Ne? burada çekilmiş!!! Şahsen dizinin varlığından haberdarım fakat izlemeye vakit bulamamıştım. Ildırı'dan inerken bir beyefendi ile tanıştık, o bahsetti bize. Hatta bir karakterin evi de şurası dedi. Ben aval aval bakınca kardeşim açıklama yapmak zorunda kaldı. Ablam dizinin takipçisi değil ama ben izliyorum dedi. Genellikle dizinin takipçileri geliyor buraya da onun için söyledim dedi.



Siz de deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yorumlarınızı bekliyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder