07 Temmuz 2014

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Trabzon :)

Yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz, muhteşem manzaralara sahip Karadeniz illerindeydik. Sahil şeridi boyunca bir tarafımız uçsuz bucaksız Karadeniz bir tarafımız da beşeri faktörlere rağmen yemyeşildi. Benim çıkamayacağım diklikteki yerlerde çay olması çok şaşırtıcıydı! Hele onları toplayanların olması inanılmazdı.

İlk durağımız Trabzon Şehri!
Denize nazır bir tepede bulunan Trabzon Ayasofya Cami Trabzon'daki ilk gezi noktamız. 1461'de Fatih Sultan Mehmet tarafından Trabzon fethedilmiş ama camiye 1584'te dönüştürülmüş. Trabzon fethinin sembolü olan bu cami 2013'e kadar müze olarak kullanılıyormuş. Şuanda cami olarak hizmet veriyor.


Türkiye'de Gezilecek Yerler: Trabzon



İstanbul'un Latinler tarafından işgal edilmesinden sonra kaçan ve Trabzon'da 1204 yılında Trabzon İmparatorluğunu kuran Komnenos Ailesinden Kral I. Manuel (1238-1263) tarafından 1250-1260 yılları arasında yaptırılan ve bir manastır kilisesi olan Ayasofya adı "Kutsal Bilgelik" anlamına gelir. Alıntı.




  

 
  2. Durağımız Trabzon Sümela Manastırı
Yeşilin her tonunu görecek kadar uzun bir yürüyüş parkurundan sonra Sümela'ya ulaştık. Başlarda yağan yağmur yukarıya çıkana kadar dindi. Karadeniz iklimin cilveleri ile tanışmaya başladık böylece :) Manastır, beklediğimden çok daha büyük ve kalabalıktı.
Sümela Manastırı, Trabzon ili, Maçka ilçesi, Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan deresinin batı yamaçlarında Kara tepesi üzerinde deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikteki eski Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi olup, tam adı Panagia Sumela veya Theotokos Sumela'dır. wiki.

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Trabzon


 Türkiye'de Gezilecek Yerler: Trabzon Türkiye'de Gezilecek Yerler: Trabzon

 Özçekim her yerde :)


Ve Trabzon'daki son durağımız Uzun Göl!
Uzungöl, Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı turistik mahalle. Sık ormanları ve doğal güzelliği ile iç ve dış turistleri cezbetmektedir. Adını kıyısında bulunduğu gölden alır. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Vikipedi
Anlatılacak bir şey yok, fotoğraflar her şeyi açıklıyor. Fevkaladenin fevkinde manzarası ile muhteşem bir doğa harikası Trabzon Uzun Göl. Taksi şoförümüzün söylediğine göre önceleri su seviyesi dağlara kadarmış. Zamanla ve küresel ısınmanın etkisiyle göl bugünkü halini almış. Ve her yıl biraz daha küçülüyormuş. Araplar tarafından bizden önce keşfedilmiş. Bir tatile gelen ikinciye mülk almaya geliyormuş. Taksicinin yalancısıyım :) 

Trabzon Uzun Göl


Yukarıdaki Uzun Göl manzarasını çekebilmek için taksi ile yukarı çıktık. Hatta çıktığımız yerde kafe de vardı ama mevsimi gelemediği için açık değildi. Bu manzara karşısında tefekkür etmemek mümkün değil... Uzun Göl'de rehberimizin ve taksi şoförünün tavsiyesi ile köfte ekmek yedik.

Trabzon Uzun GölTrabzon Uzun Göl

Trabzon Uzun GölTrabzon Uzun Göl




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder