16 Temmuz 2014

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin :)

Coğrafya derslerinin klişe bir tanımı vardır Akdeniz İklimi ile ilgili: yazları sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. İşte oradaki sıcak ve kurak kelimesi var ya mayıs ayında gitmemize rağmen hakkını verdi. Sıcak sıcak sıcaktı... Ayrıca terra rossa topraklar da gerçekten kırmızıymış.
Karstik topraklar yaygın olduğu için karstik şekiller de yaygın. Zaten obruk karstik şekillerden biri. Yeraltı sularının kalkeri eritmesi ile çöküntüler oluşturmasına obruk deniyormuş.

Kız Kalesi
Erdemli'nin önemli turizm merkezi olan Kızkalesi, Erdemli'ye 23, Mersin'e 60 km mesafededir. Tarihi adı Korykos'tur. 1992 yılına kadar köy iken aynı yıl içerisinde kasaba statüsüne alınmış ve belediyelik olmuştur. Vikipedi
Kız Kalesi, Kız Kulesi'nden daha büyük ve bu sebeple kıyıya daha yakın gibi göründü bana. Ama değilmiş:) Yunuslarla kaleye gidilebiliyormuş ama daha sezonu başlamamış.

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin
Kız Kalesi


Korikos Kalesi benim için de sürpriz oldu. Hatta dönerken bir çok antik kent levhaları ile karşılaştık. Sanırım Adana bölümününde keşfedilmeyi bekleyen müthiş bir turizm potansiyeli var. Gerçi mantıklı düşündüğümüzde sol taraftaki Kıyı Akdeniz antik turizm cenneti, sağ tarafta yok. Eskiden yaşayanlar sağ tarafı beğenmemişler mi yani? Neyse... Bu konular bizi aşar!
 
Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin
Korikos Kalesi
Ayrıca, Erdemli kocaman bir tarım merkezi. Her yerde sera görmek mümkün. Hatta semtlerin adını bile etkilemiş, bkz Limonlu :) Unutmadan yazayım Erdemli'nin sembolü de limon. Merkezde kocaman bir limon anıtı (umarım doğru tanımlamadır) bile var. Sıcak olmasının dışında gezilesi görülesi bir yer. Tıpkı memleketimin her köşesi gibi.

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin
Panoramik

Cehennem mağarasını isminden dolayı derin bekliyordum. Sanırım iniş-çıkış olmadığı için cehennem ismi tercih edilmiş. Tek karede çekemediğim için panaromik çekim yaptım ama çok başarılı olmamış:) Bunlar hep sıcaktan :))))


Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin
 
Cennet Obruğuna ulaşmak için ise bir hayli aşağıya inmek gerekiyor. İlk girişte bir kilise var.  Paulus'un Meryem Ana için yaptırdığı kiliseymiş.


Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin


Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin

Biraz daha aşağıya inince hurilerin mekanına ulaşıyorsunuz. Önceki zamanlarda köşeden güçlü bir su sesi geliyormuş. Şu anda küresel ısınmanın etkisi ile maalesef duyulmuyor. İçeriye doğru gittikçe serinlik başlıyor. Tabii daha dikkatli basıyoruz kaymamak için.

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Mersin
  
Bu arada merdivenlerin 300. basamağı kiliseye varıyormuş, toplam 452 adetmiş. 
Varın siz düşünün yukarı çıkmanın külfetini :)

Müzekart ile giriş yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder