06 Temmuz 2014

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliada :)

Heybeliada, güzel bir gün ya da hafta sonu geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Her şeyden önce İstanbul'a çok yakın! Kalmak isterseniz oteller, pansiyonlar mevcut. İstanbul'un kalabalığından, trafiğinden bıkanlar için güzel ve yakın bir mola yeri. Malumunuz adada trafik yok, çünkü araç yok. Onun yerine faytonlar var. Gerçi çok pahalı bir ulaşım aracı ama neyse.. Yürüyüş yapabilirsiniz, bisiklete binebilirsiniz, mevsimindeyseniz yüzebilirsiniz. Piknik yapmak için özel alanlar var. Tabii ücretli! Bisikleti nasıl götüreceğim diye düşünmeyin, kiralık bisikletler de var. Kısacası burada her şey var, vakti olana tabii :)

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliada

Heybeliada deyince akla piknik gelir. Değirmenburnu, hem bir koy hem de piknik alanıdır. Heybeliada deyince akla Hüseyin Rahmi Gürpınar gelir. Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Gürpınar, Heybeliada'da yaşamış ve yaşadığı ev müze haline getirilmiştir. Heybeliada deyince akla bisiklet gelir, gönlünüzce bisiklete binebilirsiniz. Heybeliada deyince akla ince hastalık olarak da bilenen bir hastalığın tedavi edildiği sanatoryum gelir. Heybeliada deyince akla askeri okul gelir, vapurdan inince sizi karşılayan... Heybeliada deyince akla temiz hava gelir, sağlık gelir, fayton gelir, gelir de gelir...

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliada

Heybeliada'ya Nasıl Gidilir?
Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Bostancı iskelesinden hareket eden motorlar ile de Heybeliada'ya ulaşabilirsiniz. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup hafta sonlarında sefer sayısı arttırılmaktadır.

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliada

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliadaİstanbul'da Gezilecek Yerler: Heybeliada




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder