27 Şubat 2015

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Yıldız Parkı & Ortaköy

Yıldız Parkı, İstanbul'un, Beşiktaş İlçesinde yer alan tarihi park. Balmumcu'dan Ortaköy'e uzanan Palanga Caddesi kuzey ve doğu sınırını, Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Çırağan Caddesi güney sınırını oluşturur. Vikipedi 
Yıldız Çini Fabrikası, Şale Köşkü, Malta Köşkü ve Çadır Köşkü gibi önemli yapılarında da bulunduğu parkta, doğanın kalbinde bir gün geçirmek mümkün olabildiği gibi hafta sonları kahvaltı ve yemek imkanı da Malta ve Çadır Köşkleri’nde mümkün olabiliyor.

Haftasonu Yıldız Parkına #kişortasisenseecosplay etkinliğine fotoğraf çekemeye gittim. Etkinlik yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Yıldız Parkına gitmişken Ortaköy'e uğramadan olmaz dedik. İstanbul o kadar enteresan bir şehir ki her yerden size bir mutluluk verebilir. Yıldız Parkında tarihi dokusuyla orman havası alıp oradan yürüyerek boğaz manzarasına kavuşturur. Yine tarihi dokusu unutulmamalı :) 









Ortaköy, Boğaziçi'nin Avrupa yakasında, Beşiktaş ilçesine bağlı mahalle ve semt. Ortaköy ve Mecidiye mahallelerinden oluşan Ortaköy semti, sahile açılan vadi boyunca yamaçlara kurulmuş bir yerleşmedir. Kuruçeşme, Ulus, Levazım, Balmumcu ve Yıldız mahalleriyle çevrili olan semtin kuzey sınırı Defterdarburnu'dur. Vikipedi

Ortaköy denilince akla kumpir gelirdi. Haydi Ortaköy'e kumpir yemeğe gidelim her İstanbullunun bir kere kullandığı cümleler arasındaydı. Bu gittiğimde fark ettimki artık waffle da kumpirle eşdeğer olmuş. Şimdiden "wafflelarda benden" muhabbetlerin olmazsa olmazı olmuş. 
El emeği göz nuru takılar, örgüler... Ama fiyatlar muazzam. Kendim örmeyi tercih ederim, o kadar ucuzlar(!) yani :)
Bir çayın 3 lira olduğu yerde varın fiyatları siz düşünün :)
Ne demişler gülü seven dikenine katlanır!

İşte Ortaköy sokaklarından biri!




Sonunda restorasyon bitmiş, tüm fotoğrafçıların gözü aydın :))





Kumpirciler ve wafflecılar :)




Ve burası da yol üzerinde karşılaştığım Hint restoranı!
Önünden geçerken yoğun bir köri sosu kokusu vardı.
Acı yiyemeyen biri olarak Hint filmlerini sevsem de yemeklerini yiyebileceğimi zannetmiyorum.
Tabii önyargılı olmamak lazım, denemeden karar vermek olmaz!
Birgün mide ilacımla birlikte bir keşif yapmayı düşünüyorum.
Haydi hayırlısı :)


Ve ve tabi ki martısız olmaz.
Kuşlar gibi uçuyoruz,
Balıklar gibi yüzüyoruz,
Fakat insan olmayı unutuyoruz!

İnsan olabilmek ümidiyle...