05 Ağustos 2013

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Boğaz Turu :)

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Boğaz Turu 


İstanbul,  İstanbul,   İstanbul..
"İstanbul güzel ama sahipleri pek yaman" Boğaz'a her gittiğimde bu şarkı dilime dolanır. Sahipleri yaman mıdır bilinmez ama İstanbul gerçekten güzel! Rüyalar şehri! Her yeri her tepesi farklı bir şaheser.. Eminönü başlangıç noktamız!  Galata Kulesi ve köprüsü zaten bizimle:) Yenicami, Topkapı Sarayı, Süleymaniye kısaca silüet..

İstanbul'da Gezilecek Yerler


İki gerdanlığının altından geçerek Sarıyer'e selam çakıp başlangıç noktamıza dönüyoruz. Giderken Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Beşiktaş, Ortaköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Sarıyer... Dönerken Kanlıca, Anadolu Hisarı, Üsküdar, Kız Kulesi...

İstanbul'un simgesi, Türkiye'nin belki de en çok fotoğraflanan tarihi mekanlarından biri Kız Kulesidir. Kız Kulesinde, sabahları kahvaltı diğer vakitlerde ise kafe ve restoran gibi hizmetleri mevcut. Fiyatları ortalamanın biraz üstünde ama muhteşem bir atmosferi var. Bu deneyim için değer. 

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Anadolu Kavağı'nı uzaktan değil de gidip görmek isterseniz Anadolu Kavağına Nasıl Gidilir yazımı okuyabilirsiniz. Anadolu Kavağında Neler Yapılır diye soranlar için burayı tıklamanız yeterli. 
Edit: Malumunuz 3. köprü buraya inşa edildi. Yapım aşaması fotoğraflarını görmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da Gezilecek Yerlerİstanbul'da Gezilecek Yerler

Ve Galata Kulesi, İstanbul'un en önemli tarihi mekanlarından biri. İster kahvaltıya isterseniz akşam yemeğine gidebilirsiniz. Detaylı bilgi için burayı tıklamanız yeterli. Galata Kulesine manzarası için bile çıkabilirsiniz. Zaten kapıdaki kuyruğu gördüğünüzde bir şeyler olduğunu fark edeceksiniz:))



Siz de deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yorumlarınızı bekliyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder