07 Ocak 2015

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Balat :)

Balat, İstanbul'un Fatih ilçesinde Haliç kıyısında Ayvansaray ile Fener arasında bir semttir. Balat adı, Rumca saray anlamına gelen palation kelimesinden gelmektedir, surlardaki Blaherna Sarayı'na yakınlığından ötürü semt bu adla tanınmıştır. 1948'de İsrail devletinin kurulmasıyla buradaki Yahudi  vatandaşlarımız İsrail'e göç etmişlerdir. Tüm dinlerin bir arada yaşadığı semtlerden biridir. 
Balat'ta Gezilecek Yerler
Konsept kafeler, son zamanlarda Balat sokaklarının her yerinde varlar. Enfes bir kahvaltı yapabilir, sokaklarda diğer yerleri keşfedebilirsiniz.




Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi de Balat'tadır. 
Türkiye'de resmî olarak Fener Rum Patrikhanesi, dünyada Constantinopolis Ekümenik Patrikhanesi olarak anılan kurum, 250 milyon mümine sahip Ortodoks dünyasının ruhanî önderi konumunda olan bir kurumdur.


Erkek Lisesi, Kırmızı Mektep

Neden Balat derseniz: Ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler'in fotoğrafları arasında buradaki yerler ve insanlar var. Ve ayrıca Roman vatandaşların çoğunlukla yaşadığı bu yerlerde enteresan anlar yakalayabilirsiniz. Hele çocuklar o kadar alışıklar ki fotoğraflanmaya... Hemen kadraja girip pozlanmaya bekliyorlar. Tarihi dokusu, eski yerleşim yeri olması da cabası :)

İşte Balat sokakları...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder