10 Ocak 2015

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Şile Ağva :)

İlk durağımız Şile
Şile, İstanbul iline bağlı bir ilçedir. Marmara Bölgesi'nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır.
Hafta sonu İstanbul'dan uzaklaşmak ve Karadeniz havası almak isteyenler için güzel bir tatil beldesi Şile. Sakin, sessiz... Denizi dalgalı ve dikkatli olunması gereken bir yer.

İstanbul'da Gezilecek Yerler: Şile Ağvaİstanbul'da Gezilecek Yerler: Şile Ağva




İstanbul'da Gezilecek Yerler: Şile Ağva

Aşağıdaki fotoğrafları çekmek için Şile'den düzenlenmiş bir tepeye çıktık ve belediye gayet güzel düzenlemiş. Otur saatlerce manzaranın keyfini çıkar.


İkinci durağımız Ağva
Ağva, Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi birçok uygarlığın geçiş yeri olmuş bir belde. M.Ö. 7. yüzyıla uzanan tarihin kalıntılarına, Ağva'ya bağlı civar köylerde rastlamak mümkün. Göksu nehri üzerine kurulmuş sevimli ahşap otelleri vardır. Nehrin diğer yakasına salla geçersiniz. Göksu'nun denize karıştığı noktaya yüzerek, kanoyla ya da motor ile ulaşabilirsiniz.
Nisan ayında gittiğimiz için sezon açılmamıştı. Ama biz yine tekne turumuzu atmayı ihmal etmedik. Bu aralar HDR fotoğrafa takmış durumdayım. İdare edin artık :D






Yıl 2011, güneşli bir nisan pazarı...
Hem fotoğraf çekelim hem de ülkemizin nadide yerlerini görelim diyerek düştük yollara. Yine Safari grubundayız. Kapadokya, Cumalıkızık, İznik, Edirne... Velhasıl birçok yere bu ekiple gittik ve hala gidiyoruz vakit buldukça. SLR makine ile ilgili sormak istediğiniz şeyler varsa bu grup tam size göre. 

Ağva'ya nasıl gidilir?
Şile'ye nasıl gidilir?
Üsküdar'dan Belediye Otobüsü ile gitmek için tıklayınız.

Üsküdar'dan Özel otobüs ile gitmek için tıklayınız.

Şile Belediyesi Ulaşım fikirleri vermiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder