17 Ağustos 2013

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller :)

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller :)

Yedigöller, Bolu ilimizde bulunan milli parklarımızdan biri. Yedigöller Milli Parkımızda toplam 7 adet göl olup adını da sayısından almaktadır. Oluşma biçimleri heyelan set gölü olup adları Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür. İstanbul - Yedigöller rotası çok uzun ve dolambaçlı bir yola sahip. Biz günü birlik gidip geldik ama Yedigöller'de toplasan 5 saat filan kalmışızdır. Bir de talihsiz olaylar yaşayınca bu süre daha da azaldı maalesef. 

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller

Hem gezip hem de fotoğraf tekniklerini uygulamaya devam ediyoruz. Hatta bu seferki rotamız için özel filtreler bile aldık, ilk defa denemeler yapacağız. Akan su fotoğrafında, suya tül etkisi vermeye çalışacağız. Çok heyecanlıyız çünkü filtreleri avro cinsinden aldık ve bir an önce verdiğimiz paranın karşılığını görmek istiyoruz. Fakiriz biz, işe yaramazsa çok üzülürüz :(
Neyse :))
Her zaman katıldığımız gezi grubuyla değil de bu sefer arkadaş tavsiyesi üzerine farklı bir grupla gitmeye karar veriyoruz ki hayatımızın hatası olduğunu gece 3'te İstanbul'a döndüğümüzde anlıyoruz. Arabamız bozuldu, ekip her saat başı mola veriyor, olur olmaz yerde horon vuracağız biz deyip tekrar araçlar durduruluyor... Adalet ve disiplinin olmadığı saçma bir gruptu, Allah bir daha karşılaştırmasın. Amin.


Türkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller

Yedi Göller Milli Parkı'na vardığımızda ne moral vardı ne de fotoğraf çekecek istek! Güzel bir pazar geçirmek için yola çıktık ama maalesef kötü bir gün geçirdik. Bu sebeple Yedigöller deyince aklıma güzel şeyler gelmiyor. Hatta dönüş yolu daha da facia, yazmak bile istemiyorum.

Türkiye'de Gezilecek Yerler: YedigöllerTürkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller

Her şeye rağmen...
Uzun uzun kocaman yemyeşil ağaçları, suya vuran yansımaları, ahşap köprüleri ile canlı bir kartpostal gibiydi. Yedigöller'de fotoğrafçılar için bulunmaz manzaralar var. Oksijen miktarından bahsetmiyorum bile. Biz hazırlıklı gitmiştik güzel bir piknik yaptık, kısa doğa yürüyüşlerini çıktık, uzun uzun sohbet ettik. 

Türkiye'de Gezilecek Yerler: Yedigöller

Aslında bu gezi olmadı da destinasyonun suçu yok, organizatör yanlış..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder